LA BIBLIOTECA

 

ENS AGRADA LLEGIR

L’impuls de la lectura és, i ha estat, una preocupació constant a l’escola. Intentem inculcar l’estima per la cultura escrita i pels llibres; procurem que la lectura sigui un hàbit i un plaer. Ho fem com una activitat lligada a les assignatures de llengües i també com activitat lliure.

Disposem d’una biblioteca amb dues seccions: la primera està formada per un fons de 3.000 llibres de lectura infantil i juvenil (contes, novel·la, narrativa i llibres il·lustrats); la segona per llibres de consulta, literatura general, llibres d’especialitats (plàstica, música, etc.) i material de recolzament de l’activitat docent.

 

La biblioteca funciona amb sistema de préstec setmanal per a tots els nens i nenes de 2n a 6è de primària. Té un mestre encarregat del seu funcionament i manteniment, ajudat per un bibliotecari, designat setmanalment entre els nens i nenes de cada classe.

La biblioteca és també l’aula d’audivisuals de l’escola. Disposa de aparell de TV, reproductor de video i de DVD, equip de so, canó i pantalla de projecció i projector de diapositives.

Finalment, aquest és un espai per múltiples usos. Com, per exemple, les reunions de delegats d’alumnes amb la direcció de l’escola. En aquestes reunions els alumnes comenten la marxa de l’escola, de les classes, es prenen acords vinculants, es fan peticions, etc.