A Cicle Inicial celebrem la Festa Major de Barcelona

Aquest inici de curs, a cicle inicial hem estat descobrint les Festes de la Mercè. Tot va començar mirant una fotografia del cartell. A partir d’una conversa i de l’observació de tots els detalls, vam poder deduir que es tractava de la festa de la nostra ciutat, Barcelona.

Més tard, vam fer una pluja d’idees sobre les coses que podem fer i veure durant aquestes festes. Amb l’ajuda d’un vídeo vam fer un llistat molt detallat i vam mostrar-nos els uns als altres les diferents coses que ens agraden. A alguns ens encanten els castellers i d’altres preferim els diables. Però a la majoria ens diverteix molt veure els gegants i els capgrossos ballar pels carrers de la ciutat. Així que decidim crear els nostres propis capgrossos.

Mirem imatges dels capgrossos de la ciutat i també d’altres més casolans per agafar idees. Ens adonem que la majoria són animals, personatges fantàstics o persones importants. Cadascú va començar a pensar com s’imaginava el seu capgròs i, després, en petits grups barrejats, arribem a acords i dissenyem el nostre. 

Més tard, fem un llistat de tots els materials que necessitarem. Llavors decidim arremangar-nos i començar a fer les nostres creacions. Finalment, sortim a la pista i fem una petita desfilada amb els nostres capgrossos i els mostrem i presentem a la resta de companys i companyes d’infantil. 

Mireu com ens han quedat! Què us semblen?