
La nostra història
Una història col·lectiva
L’Escola PIT-ROIG va començar el seu camí com a Llar d’Infants, l’octubre de 1978 en un pis de la Rambla Volart. Les mestres provenien de la Llar d ‘Infants Xabec, i van decidir crear una nova Llar en règim de cooperativa de mestres, amb el suport d’una setantena de famílies, que van dipositar la seva confiança en el nou projecte.
El gener de 1979 varen traslladar-se a l’edifici del passatge Alt del Turó, número 13, i també a la torre del davant que, fins llavors, ambdós edificis estaven ocupats per l’Escola Estel. Pares i mestres van pintar les aules i van fer de paletes polint parets, donant lloc a una nova escola que, des d’aquell moment va fer del treball conjunt entre mestres i pares, la manera en què nens i nenes sentissin l’escola com a pròpia.
Un pati amb una figuera, que va ser protagonista de molts dels jocs dels infants; un carreró que esdevenia aula de música; una “sala polivalent” on es feia la informàtica, la plàstica i al migdia, es convertia en menjador; la torre, amb unes escaletes estretes per on s’enfilaven els més menuts. Un “poliesportiu” –com tothom l’anomenava- per fer-hi les classes d’educació física, que era un pati de dimensions reduïdes amb la cistella de bàsquet, que encara es pot veure si aixequeu la vista per damunt de la tàpia del carrer Garriga i Roca, número 8.
L’abril de l’any 2002 va inaugurar-se l’escola actual al carrer Aguilar. Aquest esdeveniment va ser fruit de l’esforç i de l’entusiasme de les famílies, moltes de les quals sabien que treballaven per una millora que no gaudirien, i d’un claustre de mestres que va treballar incansablement.


El projecte educatiu
Un projecte col·lectiu

Com entenem l’educació
Volem una escola que afavoreixi la socialització, l’educació de les emocions, l’acompanyament de l’infant, la seguretat, la convivència, la confiança i el respecte per poder oferir un espai de benestar i seguretat personal. Un espai on els infants puguin créixer i desenvolupar-se com a persones a partir d’un projecte sòlid on hi hagi participació i implicació d’alumnes, mestres i famílies, en un ambient relaxat de seguretat i confiança.
L’escola que volem
Volem una escola que afavoreixi la socialització, l’educació de les emocions, l’acompanyament de l’infant, la seguretat, la convivència, la confiança i el respecte per poder oferir un espai de benestar i seguretat personal. Un espai on els infants puguin créixer i desenvolupar-se com a persones a partir d’un projecte sòlid on hi hagi participació i implicació d’alumnes, mestres i famílies, en un ambient relaxat de seguretat i confiança.


Una escola amb valors
Volem una escola que propiciï l’autonomia, el compromís, l’autoestima, l’esforç, el respecte a les diferències de gènere, de cultura, socials i de qualsevol tipus i on la diversitat sigui viscuda com una riquesa.
Volem proporcionar un aprenentatge comprensiu, significatiu, lògic i reflexiu aprofitant els recursos que ens ofereis l’entorn, per tal d’adequar-los a la realitat canviant, propiciant el debat i l’actitut crítica.
Volem una escola on saber escoltar, dialogar, tenir empatia, se autònom, amb capacitat crítica, respecte i tolerància siguin els valors que moguin totes les accions educatives de l’escola. Volem que aquests valors formin part del tarannà de l’escola i siguin presents a totes les nostres actuacions.
Metodologia
Per aconseguir aquests objectius treballem amb agrupaments diferents al grup-classe, fem desdoblaments, treball en ambients d’aprenentatge i tallers. Aquesta organització ens permet una atenció acurada de la diversitat i un seguiment personalitzat.
Els criteris metodològics que utilitzem estan basats en la interdisciplinarietat proposant activitats diverses i des de les diferents àrees d’aprenentatge, partim del què saben els alumnes i el què volen aprendre; comuniquem els objectius de les tasques i els compartim mestres- alumnes.


Un espai de socialització
Entenem l’avaluació com un procés conjunt d’alumnat i equip docent per poder orientar l’acció per aconseguir els nostres objectius pedagògics amb la màxima amplitud de la paraula i per tant incloent-hi avaluació de tot el progrés personal, tenint en compte aspectes cognitius, emocionals i socials.
A l’inici de curs cada grup-classe proposa objectius, estratègies i actuacions enfocades a la millora de la convivència, el treball dels valors que defineixen l’escola i l’educació emocional. L’escola és un espai que treballa des de la socialització i que pretén un desenvolupament global de la persona i per això no es treballa l’aprenentatge únicament de capacitats cognitives, apostem pel progrés global de l’alumnat, conscients que no és possible un aprenentatge íntegre si no es considera l’educació emocional i social.
C/Aguilar, 4
08032 Barcelona
934 33 55 34
Dl. a Dv :
07:30 a 18:00 h.