Iniciem el projecte

El passat dilluns 11 d’octubre ens vam reunir tots els nens i nenes de l’escola al gimnàs. Allà vam rebre la visita del senyor Charles Darwin. També vam veure un petit vídeo on el protagonista era un cavallet de mar enfadat perquè deia que tothom li copiava la seva meravellosa cua; fins i tot alguns dels naturalistes, artistes i arquitectes més famosos. Entre Darwin, Gaudí, Fibonacci i Da Vinci li van mostrar al cavallet moltes imatges de la natura amb formes semblants. Després en Darwin va donar una caixa a cada cicle per poder descobrir quins són els secrets de la natura dels que ens va parlar.

Posteriorment, cada cicle va obrir la seva capsa i va començar a resoldre el repte que es plantejava. A infantil van relacionar diferents objectes amb la seva forma geomètrica. A inicial vam descobrir un munt d’imatges de la natura i les vam classificar en funció de la seva forma. A mitjà vam intentar descobrir quines coses tenien en comú imatges que a primera vista semblaven molt diferents. I a superior vam haver d’agrupar títols amb diferents imatges. Tot plegat, ens ha conduït a descobrir com la natura amaga formes geomètriques diverses que es repeteixen en plantes, animals i, fins i tot, a l’univers.

Després de molt parlar, reflexionar i debatre, hem hagut de decidir quin volem que sigui el nom de la nostra classe.

Ara cada grup ja ha començat a pensar tot allò que vol aprendre sobre el seu nom de la classe. I a poc a poc, comencem a fer activitats i recerca sobre allò que hem triat.

Tot just comencem un camí ple de dubtes i incògnites que, ben segur, podrem anar resolent amb l’ajuda de tots i totes; però que també ens portaran a pensar noves preguntes. Estigueu ben atents perquè us anirem informant dels avenços i aprenentatges de cada grup.